maanantai 11. elokuuta 2014

Amerikkalainen juustokakku


Ajattelin kirjoittaa ohjeen viikonlopuksi tekemääni juustokakkuun. Siitä tuli niin hyvää vaikka itse sanononkin. Muokkasin vähän netistä löytämääni ohjetta. Varsinkin pohjaan käytettävien keksien määrässä pihistellään monessa ohjeessa. Minun makuuni oleva pohja on tukeva eikä mikään pierun kuoren paksuinen.

Päällystä irtopohjavuokan pohja leivinpaperilla. 

Pohja:
Digestive keksejä murskataan hienoksi melkein paketillinen. Olisiko jäänyt kolme tai neljä paketin pohjalle kun tätä kakkua tein.
Sulatettua rasvaa sen verran että murut juuri kostuvat (en osaa arvioida määrää koska käytin tähän epämääräisen muotoiset voipakettien jämät). Taputtele muru-rasvaseos vuokan pohjalle leivinpaperin päälle ja vähän myös reunoille.

Täyte:
800g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
3dl sokeria
3 munaa
3dl (kuohu)kermaa
1dl maissitärkkellystä
1tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (älä vatkaa) niin että viimeisenä lisäät maissitärkkelyksen siivilöiden. Ei haittaa vaikka juusto jää vähän paakkuiseksi. Se tasoittuu uunissa.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja paista 170 asteessa uunin alatasolla n. tunti. Itse jatkoin paistamista vielä 10 min 200 asteessa että kakkuun tuli ruskea pinta.

Kastike: 
Mansikoita (käytin pakaste)
Ripaus sokeria
Puolikkaan sitruunan mehu

Kaikki ainekset sauvasekoittimella mössöksi.

Muoks. Laita jääkaappiin jähmettymään ja tarjoile seuraavana päivänä.

Huomenna pääsen testaamaan synttärilahjaani, kauan toivomaani yleiskonetta. Tänään siis meille saapui Kenwood major classic km 636 ja siitä kirjoitan oman juttunsa sitten kun olen sitä päässyt kunnolla käyttämään. Huomenna aloitan testailun pullataikinalla.







2 kommenttia:

  1. Munkin kolmekympisillä oli tätä mansikkasoseen kera, tosin ystäväni tekemänä. Hyvää oli sekin. Meillä pitää leipoa maidottomana ja munattomana, joten en edes yritä tätä reseptiä tehdä korvaavilla tuotteilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maidoton ja munaton versio: Syö keksit suoraan paketista. Ei kyllä taitais muuten onnistua.

      Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)