tiistai 21. lokakuuta 2014

Porkkanapiirakka

Piti vapaapäivän kunniaksi leipoa porkkanapiirakkaa. Sovelsin vähän muutamankin eri ohjeen pohjalta, ja tällainen tuli minun versiostani.

Ohjeesta tulee yksi uunipellillinen tai kaksi pyöreää kakkuvuokassa tehtyä piirakkaa.


5 munaa
2,5dl fariinisokeria
2,5dl tavallista sokeria
8dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl kanelia
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
2,5dl rypsiöljyä
3rkl siirappia
8dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
200g huoneenlämpöistä voita
400g philadelphia tuorejuustoa, n.650g tomusokeria

Vatkaa munat ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää öljy, siirappi ja porkkanaraaste. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Kuorrute: sekoita voi, tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi ja levitä jäähtyneen piirakan päälle.Tällä ohjeella tulee reilusti kuorrutusta. Voit halutessasi puolittaa määrät. Ripottele kuorrutteen päälle vielä hasselpähkinärouhetta.

Tästä tuli kyllä tosi hyvää, vaikka itse sanonkin. Toinen piirakka korkattiin ystävän kanssa kahvipöydässä. Toinen lähti isääni ja työkaveriani ilahduttamaan. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, ja se on leipomisessa jopa syömistäkin parempaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ilahdun kommenteista :)